25 december, 2015

Alhanko Academy of Ballet på Pops

Välj Alhanko Academy of Ballet (AAB) om du vill satsa på balett. I samarbete med Base23 erbjuder vi en spjutspetsutbildning utöver det vanliga. Våra tidigare danselever går nu på ansedda balettskolor runt om i Europa, snart på väg ut i yrkeslivet som dansare. En del av dansundervisningen sker på skoltid inom ramen för Elevens och Skolans val, samt ämnena Musik och Idrott/Hälsa, utan att detta förkortar den akademiska utbildningen. Dans utöver skolans tid, sker i regi av Base23. Vi erbjuder alltså tre dansgrupper inom ramen för AAB, så nu kan du som dansar klassisk balett välja någon av dessa grupper:

Skärmavbild 2015-12-25 kl. 13.04.20

AAB, grupp 1 (åk 4-5), har sin huvudsakliga dagliga dansträning på skolan

AAB, grupp 2 (åk 6-7), har sin huvudsakliga dagliga dansträning på BASE23 (Jungfrugatan 23)

AAB, grupp 3 (åk 8-9), har sin huvudsakliga dagliga dansträning på BASE23 (Jungfrugatan 23)

Våra elever får träna för de bästa pedagogerna samt möta professionella dansare och coacher under sin utbildning. Utbildningens fokus är Klassisk Balett men de kommer träna flera dansstilar och kompletterande ämnen såsom Jazz, Modernt, Karaktärsdans, Spansk dans, Repertoire, Solorepertoire, Yoga, Pilates mm.

AAB:s nuvarande elever genomför en daglig forskningsresa vars mål är att skapa friska, kloka och självförsörjande dansare som är trygga i sin kunskap och i sina kroppar. Dessa grundstenar har vi tagit fasta på och skapar en balettutbildning vars bas vilar tryggt i traditionen men ständigt blickar framåt.

Anmäl dig som vanligt här (länk här på hemsidan) senast 31 januari 2018 och du blir kallad till dansaudition på BASE23 under vecka 6. De kompletterande musikproven sköts av Pops Academy och genomförs på skolan samma vecka. Mer info om provet går att läsa här på hemsidan och meddelas också i kallelse till dem som söker till våra dansgrupper.

BASE23 drivs av Anneli Alhanko och Eva Johnson tillsammans med ett unikt team av konstnärliga ledare på Jungfrugatan 23 i Stockholm, endast 500 meter från vår skola.

Läs mer under rubriken Pops Extended om kostnader för den del av dansen som ligger utanför skoltid.