4 november, 2014

Rektorn har ordet

Om viktiga vägval i livet

Jag heter Karin och är rektor på Pops Academy. Jag välkomnar dig som elev till en av Sveriges roligaste, modernaste och kanske mest kreativa grundskolor. Här på hemsidan kan du läsa om vår vision, hur vi jobbar och vad vi erbjuder dig som spelar, dansar och sjunger. Du kan läsa om hur en vanlig skoldag kan se ut, vad vi tycker är viktigt och vem vi vänder oss till. Det är kanske lite tidigt att uttala vad som kommer ske i livet efter åk 9 men jag vill ändå säga något om framtiden och alla fantastiska möjligheter som finns för dig som är eller blir elev hos oss.

Du som går på Pops Academy kommer ha alla vägar öppna för att fritt kunna välja spår i framtiden dvs studier och så småningom yrke längre fram i livet. Inga dörrar är stängda. Tvärtom. Här finns alla möjligheter både till fortsatta musikstudier för den som vill och självklart till alla övriga akademiska studier efter skoltiden.

Nedan ser du en illustration över hur vägen framåt kan se ut när det är dags att välja gymnasium, och så småningom även högre studier. Bara för att du väljer musikprofil nu (och kanske även på gymnasiet), är alla dörrar fortfarande helt öppna för att studera och jobba med precis vad du vill. Med en musikutbildning i botten får du inte bara fantastiska möjligheter att med glädje kunna utöva musik på en hög nivå under hela livet, utan även kunskaper och färdigheter som du kommer ha nytta av, vad du än skall bli när du blir stor. Vi vet att en rolig och meningsfylld skolgång med estetiska ämnen, främjar allt lärande! I alla ämnen.

Välkommen till Pops Academy!
/Karin Sjölin, rektor
 
Skärmavbild-2014-11-14-kl.-23.45.39