25 december, 2015

Popsfakta

Pops Academy är en lagom liten grundskolan för åk 4-9 med ca 300 elever mitt i Stockholm. Trots vårt centrala läge har vi naturen in på knuten och nära till grönområden, lekplatser och idrottsplatser. En kreativ skola som kombinerar akademisk kvalitet med kreativ verksamhet varje dag. Du väljer musik eller dans och får en unik utbildning med de allra bästa lärarna inom din inriktning. Pops är en skola där alla blir sedda av en behörig lärarkår med stor erfarenhet och ett mycket stor personligt engagemang i varje barn. I år är 21 av 23 lärare behöriga med lärarutbildning och i den senaste undersökningen säger över 90% av föräldrarna att deras barn känner sig trygga eller mycket trygga på skolan och över 94% skulle rekommendera skolan för andra. Det är vi stolta över!

Efterskolverksamheten (Pops Extended) ger dig sedan möjligheter att fortsätta din dag på skolan när dina vanliga lektioner är slut.

Vi stänger 17.30 för alla som väljer Extended och erbjuder roliga aktiviter, musik, scenuppträdanden, möjligheter att spela i band, spela in sina låtar i studio, leka, tävla och pyssla. Och du kan dessutom välja en kurs inom sång, instrument, musikproduktion, film, streetdance, musikal eller någon annan specialisering som du känner extra mycket för.

Läsårsdatum lå 2017/2018

Ht 2017: mån 21 augusti-fre 22 december 

Skolstart 21/8

Studiedag måndag 25 september

Höstlov v. 44

Julavslutning fredag 22 december kl 9.30 i Oscarskyrkan.

Vt 2018: tors 11 januari-ons 13 juni

Sportlov vecka 9

Påsklov vecka 14

Lovdagar 30 april, 11 maj

Skolavslutning 13 juni

Ht 2018: mån 20 augusti-fre 21 dec

Höstlov v 44

Julavslutning fredag 21 december kl 9.30 i Oscarskyrkan.

Vt 2019: mer info kommer


Om ledighet

Vi beviljar inte under några omständigheter ledighet i samband med lov. Vi har ofta konserter vid terminsavslutning och frånvaro här kan förstöra mycket för klasskompisar om man ingår i band och olika ensembler. 

Konserter är i ämnet musik vad prov är för teoretiska ämnen. Bortavaro kan därför ha stor inverkan på lärarens möjlighet att sätta ett rättvist betyg. Olovlig bortavaro betraktar vi som skolk. 

Den som ändå åker tar fullt ansvar för sitt barns kunskapsutveckling under tiden och ansvarar för att barnet inte kommer efter i skolarbetet.

Ledighetsansökan görs i Skolplattformen under fliken ”Närvaro”.