24 oktober, 2014

Vad är Pops Extended?

4xCLzKY7N1_adqUjAJnI3WPgBJ71_s4j5kDKoZvSHdM-1Pops Extended är en ny helt unik efterskolverksamhet för musik och dans där vi erbjuder alla elever i åk 4 till 9 på vår skola fantastiska förutsättningar för att ta ytterligare steg i sin musikaliska utveckling. Genom att befinna sig i en kreativ miljö, tillsammans med likasinnade och omgiven av vuxna musikpedagoger som kan handleda barnen varje dag, kan man få en stöttning i sin musikaliska utveckling som man inte kan finna någon annanstans. Lägg därtill möjligheten att gå en kurs i sång eller instrument varje vecka. Eller kanske i låtskrivande eller dans. Då kan den musikaliska utvecklingen få en skjuts framåt som kan jämföras med att vistas utomlands för den som vill lära sig språk. Kurserna ligger mellan kl 14.00-18.00 och ger barnen en chans att få en samlad skoldag som innehåller såväl skola, ”fritids” som lektion inom den kurs man valt. När dagen är slut på Pops, har man inte bara fått en kreativ skoldag, man har även fått leka, spela, sjunga och skapa inom ramen för Pops Extended breda verksamhet.

På Pops Extended erbjuder vi inte bara en sång- eller instrumentlektion varje vecka. Vi erbjuder möjligheter att spela och sjunga, enskilt och tillsammans, bilda band och repa, skriva låtar och spela in demos, göra sitt eget skivomslag eller varför inte planera och genomföra en konsert eller musikuppvisning. Allt på dina egna villkor. I din egen takt. Med den musik du själv gillar. Att kombinera Pops Extended med den vanliga skolan på Pops Academy blir en oslagbar helhet.

Vi ställer upp med lokaler, musikutbildad pedagogisk personal, professionell musikutrustning och en kreativ miljö som inspirerar.

Sång och instrument

Vi vill reformera begreppet ”sång- och instrumentundervisning” och vi tror att detta kan tilltala alla som vill utvecklas i sin egen takt inom musikstilar man själv gillar. Och vi tror att du vill spela och sjunga tillsammans med andra, nu direkt eller kanske längre fram. Det blir roligare, mer effektivt – och helt på dina villkor. Och med proffsen som lärare. Vill du inte spela eller sjunga hela tiden så fungerar detta som en fritidsklubb för mellanstadiet och som fritidsgård för högstadiet med möjlighet till t.ex. lek och spel, även utomhus. Men det är musiken som dominerar. Självklart stödjer vi alla barn i sin kunskapsutveckling även i andra ämnen och möjligheter till stöd och extra tid för skolarbete finns också på eftermiddagarna.

Balett

Vi erbjuder dansspecialisering för elever i alla årskurser i den verksamhet vi kallar Alhanko Academy of Ballet (AAB) i nära samarbete med BASE23. AAB är en del av både Pops Academy (skolan) och efterskolverksamheten (Pops Extended) och med välrenommerade danspedagoger och professionella specialister rekryterade från BASE23. Se mer info nedan och under rubriken ”Alhanko Academy of Ballet med Base23”.

 

Helhet

Pops Extended och Pops Academy hänger tajt ihop och är en unik helhet för dans- och musikintresserade barn som vill framåt i musikens tecken! Under nästa länk i menyn ovan finner ni fyra spår som ni kan välja mellan. Det går utmärkt att välja om sina kurser inför varje ny termin om man vill lägga till eller dra ifrån något, eller kanske prova något nytt. Den som väljer AAB förväntas fortsätta med det hela grundskolan.