25 december, 2015

Om föräldrapåverkan

 

Gärna föräldramedverkan men inte otillbörlig föräldrapåverkan

Vi som jobbar i skolans värld idag får inte helt sällan uppleva påtryckningar från föräldrar som inte
känner igen sig från sin egen skoltid eller kanske är besviken på något. Det är lätt att skylla på skolan istället för att se till alla faktorer.

Vi tar mer än gärna emot både ris och ros för att ständigt försöka förbättras.

Och vi hoppas att ni på samma sätt som ni säkert litar på t.ex. barnens tandläkare, även litar på vår profession – lärarna. Vår personal är välutbildad och har många års erfarenhet av att undervisa och att leda pedagogisk verksamhet. Uppenbara fel och brister vill vi mer än gärna att ni uppmärksammar oss på om ni hittar. Men vi avstår gärna från kritik som handlar om att vissa hellre hade sett en annan metodik i klassrummet eller att några vill ha undervisningen på ett visst sätt som kanske mer liknar det man själv är uppväxt med.

Ni föräldrar är våra viktigaste samarbetspartners och om ni är bra på att hålla denna balans, då kommer vi tillsammans kunna göra det möjligt för era barn att utifrån deras egna förutsättningar utvecklas till sitt bästa. Vi vill nämligen samma sak – att det skall gå bra för era barn. Vi hoppas därför på ett riktgt bra samarbete. Tack på förhand !

Se inslag på TV4 Nyheterna om detta ökande arbetsmiljöproblem.